Parc de La Foneria a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona. 2008. Som damunt les restes de Fundiciones Miguel Ros S.A. Un solar allargassat, mitjancer entre la ciutat que li arriba per un costat i un polígon industrial per un altre. Al sud uns habitatges queixalen el solar creant un apèndix al parc que està en una rasant inferior. L'apèndix esdevindrà la pista de barri i el desnivell un petit equipament: una grada sobre la pista que a sota acull uns vestidors. Al nord topem amb els serveis tècnics municipals. Hi disposem una catifa de panot amb el nom del parc desdibuixat. El projecte defineix unes pautes d'organització mitjançant unes traces transversals que tramen el parc, un record del seu passat industrial. Aquestes ratlles dibuixades amb llambordes són camins, guies on falcar el mobiliari (punts de llum, gàbies de flors...). Però també són el circuit sanguini del parc, unes tires per drenar-ne l'aigua del reg i la pluja i evitar que filtri en un terreny contaminat per hidrocarburs i metalls pesats. Les costelles transversals es disposen sobre unes estores encavalcades que van d'una banda d'asfalt que acull l'aparcament i una rambla que lliga el parc d'extrem a extrem, a una platja de sauló i després a un àmbit de llambordes amb junta ampla on créixer la gespa que ens acompanya fins a un turó que va adapta la rasant del parc a la del carrer que limita amb les naus.


FITXA T√ąCNICA: Arquitecte: Isidre Santacreu Enginyera agr√≤noma: Cati Montserrat (MMAMB). Amidaments: Manel Gonz√†lez Solanes. Promou: Ajuntament de Sant Vicen√ß dels Horts amb el suport de la MMAMB. Construeix: ROGASA
Projecte seleccionat per a la Biennal de Paisatge Rosa BarbaVista aèria des del terrat de l'edifici de serveis tècnics de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.
© Pau Guerrero 2009


La catifa amb el nom del parc retallat. Un parc amb trencaclosques de regal.
© Isidre Santacreu 2009

ON. La part fàcil del trencaclosques.
© Isidre Santacreu 2009


Joc de graons amb llambordade junta vegetal.
© Isidre Santacreu 2009


Gàbia de flors. La primavera empresonada. De bon rotllo.
© Isidre Santacreu 2007


La gàbia.
© Isidre Santacreu 2009


Gàbia en contrallum. Una de les fotos més boniques que m'ha fet en Pau. Grande..!
© Pau Guerrero 2009


Un dels camins transversals amb l'arbre exemplar del parc
© Isidre Santacreu 2009


D'acord, un arbre exemplar escanyolit, però petits els arbres creixen millor i la bellaombra ho fa ràpid.
© Isidre Santacreu 2009


Els vestidors i magatzems improvisen una grada damunt la pista de barri, cap a la que estenen un petit escenari des d'on l'orquestra faci ballar la gent.
© Isidre Santacreu 2011


L'escenari que vaig dibuixar, ara retratat.
© Isidre Santacreu 2011


© Pau Guerrero 2009


Vista general de la pista de barri amb l'equipament amb vestidors i magatzem al fons.
© Pau Guerrero 2009