L'ampliació de la Connexió de la Riera de Can Carletes amb el Parc dels Cirerers se situa al nord del parc dels Cirerers.

Es tracta del cap√ßal d'una riera, a la part inferior del parc dels Cirerers, que recull les aig√ľes de la riera de Can Carletes que hi s√≥n recondu√Įdes mitjan√ßant una canalitzaci√≥ soterrada d'un di√†metre aproximat de 90cm i que s'aboquen directament a la riera, en un √†mbit esp√®s de canyars.

Per la mateixa naturalesa de la riera, la rasant es troba ubicada a una cota molt m√©s baixa que la del seu entorn urbanitzat. Un cam√≠ segueix aquesta riera des del punt de la nostra intervenci√≥ fins aig√ľes avall, en es divideix en diversos camins algun dels quals travessen la llera de la riera per guals "espontanis". La connexi√≥ d'aquest cam√≠ amb l'entorn (especialment el parc dels Cirerers) √©s molt dolenta, amb pendents i solucions arquitect√≤niques inadequades.

Pel que respecta a aquest punt no és necessària la inclusió d'annexos.
Es pretén resoldre tres problemàtiques principals situades en un mateix àmbit situat al límit nord de la primera fase de la Connexió de la Riera de Can Carletes amb el Parc dels Cirerers:

- Formalitzar una pista de pilota, no reglamentària, a l'encapçalament de la llera de la riera, per tal que principalment els infants puguin jugar a pilota sense que aquesta vagi a parar massa lluny, com sí que passa a la pista de formigó de la primera fase del parc de Can Lluc. La conformació d'aquest àmbit implica la reconducció de la llera de la riera existent, que acaba sent una de les operacions més importants definides al present projecte.

- Connectar el parc dels Cirerers amb el cam√≠ que segueix aig√ľes avall la riera, cam√≠ del Llobregat. L'actual parc dels Cirerers acaba amb una mena de tap a la seva rasant inferior, a la zona de jocs infantils. Si es pret√©n continuar avall, quedes expulsat del propi √†mbit del parc. El projecte pret√©n d'integrar el cam√≠ de riera dins de la l√≤gica del parc.

- Connectar la "plaça de la Palmera" amb el parc dels Cirerers. Aquesta connexió té aparellats uns treballs d'urbanització de la pròpia plaça de la Palmera que són els que recull la SEGONA FASE d'aquest projecte.

La solució proposada té com arrel la lectura conjunta amb el parc dels Cirerers. Aquest arrenca a la cota més alta (sud) amb un entorn molt urbà (proper a l'ajuntament) i es deixa caure pendent avall seguint la riera d'una manera cada cop més despentinada, buscant el Llobregat.

Així doncs, la proposta per als Cirerers arrenca amb una geometria molt cartesiana (ortogonals) per donar pas a acords i formes més orgàniques. La nostra intervenció, al penjar-se d'aquest tram orgànic, es resol amb traces corbes encara menys geomètriques que el capdavall de la darrera fase dels Cirerers, on la corba la constitueixen trams de circumferència.

La pista de pilota conforma la part inferior de l'√†mbit d'intervenci√≥, amb uns l√≠mits que de tan org√†nics semblen un est√≤mac. La pista en aquest √†mbit t√© la justificaci√≥ que ve del propi enc√†rrec de comptar amb unes esquenes que recullin la pilota que es pugui escapar, ja que a la pista de formig√≥ del parc dels Cirerers (que est√† pensada com una terrassa sobre el Llobregat) cada cop que la pilota s'escapa als nanos aquests han de fer un passeig per anar-la a recollir. La dificultat que comporta aquesta ubicaci√≥, per√≤, √©s que les pistes de jugar a pilota acostumen a ser planes (com ha de ser) i l'entorn no ho √©s gens, de pla. Hem de generar aquesta plataforma damunt la llera actual de la riera, pel que ens cal de reconduir les seves aig√ľes.

La reconducci√≥ de les aig√ľes l'ACA no permet de realitzar-la en tot el seu desenvolupament mitjan√ßant canalitzaci√≥, demana que vagi a cel obert. Cal tra√ßar de nou la riera, que abra√ßar√† la pista de pilota. Lligar el per√≠metre de la pista amb la riera √©s una nova justificaci√≥ per al per√≠metre dibuixat amb una corba.

El límit de la pista de pilota que conforma el nou curs de la llera de la riera corre el perill d'esdevenir un obstacle que dificulti la permeabilitat de pas entre la pista i la riera. Això és contraproduent respecte a una de les premisses principals del projecte (definir una pista de pilota recollida on els nens puguin jugar sense perdre les pilotes). Així doncs des del projecte hem posat especial atenció a afavorir aquesta permeabilitat de pas aconseguint una secció el més suau possible malgrat els condicionants de l'ACA.

Queda per resoldre la connexi√≥ per a vianants (i corredors i ciclistes) que venen del cam√≠ que segueix la riera cap al parc dels Cirerers i viceversa. Aquesta connexi√≥ actualment es fa amb una escali-rampa de travesses de tren que t'aboca a la pla√ßa de la Palmera. Connectar ambd√≥s √†mbits est√† b√© (passant per alt la deficient connectivitat i soluci√≥ constructiva actual) per√≤ deixar-ho com a √ļnica opci√≥ expulsa a l'usuari fora de l'√†mbit del parc dels Cirerers i creiem que √©s un error. La connexi√≥ cal que es produeixi en un punt m√©s central, pel que hem pensat una rampa que encercli la pista de pilota pel costat oposat de per on ho fa la riera. La rampa es formalitza en una "S" que en el primer cercle envolta la pista i en el segon envolta el mur de pedra del per√≠metre del sorral del capdavall del parc dels Cirerers.

Si recapitulem, tenim una pista de pilota central i coses que l'envolten (riera, cam√≠ i la falda del terreny). Ho potenciem amb m√©s l√≠nies entorn la pista, gaireb√© com ensenyant les corbes de nivell d'un topogr√†fic. Feixes amb les que domesticar la pendent i els desnivells entre el tal√ļs del terreny i els plans de panot. Aquestes l√≠nies les pintem i les fem servir per seure.

Un requeriment important que ens va demanar l'equip municipal va ser el d'integrar la pla√ßa de la Palmera en la intervenci√≥ i aquest punt √©s el que desenvolupa la segona fase de la intervenci√≥. Aquesta pla√ßa est√† desangelada, per no tenir no t√© ni la palmera que li d√≥na nom. √Čs un quadrat tallat en dos per una diagonal. Una meitat √©s dura, amb paviment de pedra artificial. L'atra √©s de saul√≥ amb unes l√≠nies que marquen un ritme. Aquesta meitat de saul√≥ limita amb el tal√ļs que s'aboca a la riera. Aquest l√≠mit el desfem amb una de les traces vermelles comentades al par√†graf anterior, una tra√ßa que balla amb la l√≠nia de lledoners plantats en filera. Com que refem el l√≠mit, el nou l√≠mit el fem entrar a la pla√ßa de la Palmera afavorint una transici√≥ m√©s amable i de menys pendent, substituint parcialment el saul√≥ per una estora de llamborda amb junta verda.

FITXA T√ąCNICA: Isidre Santacreu Tud√≥, arquitecte. Enginyer: Eva Blanco.
Instal‚ÄĘlacions: PROISOTEC.
Promou: AMB per a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.
Construeix: Projecte en licitació.
Superfície: 10.450,00m2
PEM: 388.320,54‚ā¨
PEC amb IVA: 469.867,85‚ā¨

L'ampliació de la Connexió de la Riera de Can Carletes amb el Parc dels Cirerers se situa al nord del parc dels Cirerers.

Es tracta del cap√ßal d'una riera, a la part inferior del parc dels Cirerers, que recull les aig√ľes de la riera de Can Carletes que hi s√≥n recondu√Įdes mitjan√ßant una canalitzaci√≥ soterrada d'un di√†metre aproximat de 90cm i que s'aboquen directament a la riera, en un √†mbit esp√®s de canyars.

Per la mateixa naturalesa de la riera, la rasant es troba ubicada a una cota molt m√©s baixa que la del seu entorn urbanitzat. Un cam√≠ segueix aquesta riera des del punt de la nostra intervenci√≥ fins aig√ľes avall, en es divideix en diversos camins algun dels quals travessen la llera de la riera per guals "espontanis". La connexi√≥ d'aquest cam√≠ amb l'entorn (especialment el parc dels Cirerers) √©s molt dolenta, amb pendents i solucions arquitect√≤niques inadequades.

Pel que respecta a aquest punt no és necessària la inclusió d'annexos.
Es pretén resoldre tres problemàtiques principals situades en un mateix àmbit situat al límit nord de la primera fase de la Connexió de la Riera de Can Carletes amb el Parc dels Cirerers:

- Formalitzar una pista de pilota, no reglamentària, a l'encapçalament de la llera de la riera, per tal que principalment els infants puguin jugar a pilota sense que aquesta vagi a parar massa lluny, com sí que passa a la pista de formigó de la primera fase del parc de Can Lluc. La conformació d'aquest àmbit implica la reconducció de la llera de la riera existent, que acaba sent una de les operacions més importants definides al present projecte.

- Connectar el parc dels Cirerers amb el cam√≠ que segueix aig√ľes avall la riera, cam√≠ del Llobregat. L'actual parc dels Cirerers acaba amb una mena de tap a la seva rasant inferior, a la zona de jocs infantils. Si es pret√©n continuar avall, quedes expulsat del propi √†mbit del parc. El projecte pret√©n d'integrar el cam√≠ de riera dins de la l√≤gica del parc.

- Connectar la "plaça de la Palmera" amb el parc dels Cirerers. Aquesta connexió té aparellats uns treballs d'urbanització de la pròpia plaça de la Palmera que són els que recull la SEGONA FASE d'aquest projecte.

La solució proposada té com arrel la lectura conjunta amb el parc dels Cirerers. Aquest arrenca a la cota més alta (sud) amb un entorn molt urbà (proper a l'ajuntament) i es deixa caure pendent avall seguint la riera d'una manera cada cop més despentinada, buscant el Llobregat.

Així doncs, la proposta per als Cirerers arrenca amb una geometria molt cartesiana (ortogonals) per donar pas a acords i formes més orgàniques. La nostra intervenció, al penjar-se d'aquest tram orgànic, es resol amb traces corbes encara menys geomètriques que el capdavall de la darrera fase dels Cirerers, on la corba la constitueixen trams de circumferència.

La pista de pilota conforma la part inferior de l'√†mbit d'intervenci√≥, amb uns l√≠mits que de tan org√†nics semblen un est√≤mac. La pista en aquest √†mbit t√© la justificaci√≥ que ve del propi enc√†rrec de comptar amb unes esquenes que recullin la pilota que es pugui escapar, ja que a la pista de formig√≥ del parc dels Cirerers (que est√† pensada com una terrassa sobre el Llobregat) cada cop que la pilota s'escapa als nanos aquests han de fer un passeig per anar-la a recollir. La dificultat que comporta aquesta ubicaci√≥, per√≤, √©s que les pistes de jugar a pilota acostumen a ser planes (com ha de ser) i l'entorn no ho √©s gens, de pla. Hem de generar aquesta plataforma damunt la llera actual de la riera, pel que ens cal de reconduir les seves aig√ľes.

La reconducci√≥ de les aig√ľes l'ACA no permet de realitzar-la en tot el seu desenvolupament mitjan√ßant canalitzaci√≥, demana que vagi a cel obert. Cal tra√ßar de nou la riera, que abra√ßar√† la pista de pilota. Lligar el per√≠metre de la pista amb la riera √©s una nova justificaci√≥ per al per√≠metre dibuixat amb una corba.

El límit de la pista de pilota que conforma el nou curs de la llera de la riera corre el perill d'esdevenir un obstacle que dificulti la permeabilitat de pas entre la pista i la riera. Això és contraproduent respecte a una de les premisses principals del projecte (definir una pista de pilota recollida on els nens puguin jugar sense perdre les pilotes). Així doncs des del projecte hem posat especial atenció a afavorir aquesta permeabilitat de pas aconseguint una secció el més suau possible malgrat els condicionants de l'ACA.

Queda per resoldre la connexi√≥ per a vianants (i corredors i ciclistes) que venen del cam√≠ que segueix la riera cap al parc dels Cirerers i viceversa. Aquesta connexi√≥ actualment es fa amb una escali-rampa de travesses de tren que t'aboca a la pla√ßa de la Palmera. Connectar ambd√≥s √†mbits est√† b√© (passant per alt la deficient connectivitat i soluci√≥ constructiva actual) per√≤ deixar-ho com a √ļnica opci√≥ expulsa a l'usuari fora de l'√†mbit del parc dels Cirerers i creiem que √©s un error. La connexi√≥ cal que es produeixi en un punt m√©s central, pel que hem pensat una rampa que encercli la pista de pilota pel costat oposat de per on ho fa la riera. La rampa es formalitza en una "S" que en el primer cercle envolta la pista i en el segon envolta el mur de pedra del per√≠metre del sorral del capdavall del parc dels Cirerers.

Si recapitulem, tenim una pista de pilota central i coses que l'envolten (riera, cam√≠ i la falda del terreny). Ho potenciem amb m√©s l√≠nies entorn la pista, gaireb√© com ensenyant les corbes de nivell d'un topogr√†fic. Feixes amb les que domesticar la pendent i els desnivells entre el tal√ļs del terreny i els plans de panot. Aquestes l√≠nies les pintem i les fem servir per seure.

Un requeriment important que ens va demanar l'equip municipal va ser el d'integrar la pla√ßa de la Palmera en la intervenci√≥ i aquest punt √©s el que desenvolupa la segona fase de la intervenci√≥. Aquesta pla√ßa est√† desangelada, per no tenir no t√© ni la palmera que li d√≥na nom. √Čs un quadrat tallat en dos per una diagonal. Una meitat √©s dura, amb paviment de pedra artificial. L'atra √©s de saul√≥ amb unes l√≠nies que marquen un ritme. Aquesta meitat de saul√≥ limita amb el tal√ļs que s'aboca a la riera. Aquest l√≠mit el desfem amb una de les traces vermelles comentades al par√†graf anterior, una tra√ßa que balla amb la l√≠nia de lledoners plantats en filera. Com que refem el l√≠mit, el nou l√≠mit el fem entrar a la pla√ßa de la Palmera afavorint una transici√≥ m√©s amable i de menys pendent, substituint parcialment el saul√≥ per una estora de llamborda amb junta verda.

FITXA T√ąCNICA: Isidre Santacreu Tud√≥, arquitecte. Enginyer: Eva Blanco.
Instal‚ÄĘlacions: PROISOTEC.
Promou: AMB per a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.
Construeix: Projecte en licitació.
Superfície: 10.450,00m2
PEM: 388.320,54‚ā¨
PEC amb IVA: 469.867,85‚ā¨